Het is weer voorbij die zomer.

De eerste herfststorm is weer langs getrokken. Het is de stilte na die storm en dat biedt ruimte om terug te denken aan de zomer. De tijd van zon, warmte, spelen bewegen en meebewegen.  De winter is voelbaar aan de wind en de koude. Veilig binnen wordt belangrijk.

Ook deze zomer trok R-Newt de wijken van Dordrecht in met de R-Newt Zomertour: “Met de zomertour brengen we wat extra leven in de wijken. We hebben verschillende activiteiten op het gebied van sport, spel, ontmoeting, cultuur en ontspanning. De activiteiten zijn in de eerste plaats bedoeld voor jongeren.

Maar ook ouders en samenwerkingspartners zijn van harte welkom om aan te sluiten. En we staan ook open voor eigen ideeën en initiatieven uit de wijken!

De tour startte woensdagmiddag 5 juli in Crabbehof en eindigde 31 augustus bij het Cruyff Court in Wielwijk. ook voor de Binnenstad en Noordflank  waren er activiteiten.

De jongerenwerkers Martha Mensen en Josiemar van de Werp en zomertour zijn te herkennen aan R-Newt-kleding, de R-Newt-bus en partytenten. Martha en Josiemar: “We willen meer mensen kennis laten maken met het jongerenwerk en onze kennis met ze delen. R-Newt wordt vaak gekoppeld aan inzet op jeugdoverlast. Daarin doen we ook veel en dat doen we goed! Niet overlast en alles wat verkeerd kan gaan met jeugd is ons kompas. Juist het talent dat iedere jongere in zich heeft. We geloven in gelijke kansen maar zien dat die niet zo vanzelfsprekend zijn voor iedere jongere en voor elk kind. R-Newt beweegt mee met jongeren en dus met de actualiteit. Zo helpen we mee aan meer veiligheid op straat”.