Viacultura

Afgelopen donderdag 8 maart vond de uitzending van ViaCultura Over en Uit plaats vanuit Cafe Merz. De presentatie was in handen van  Jasmijn Wapperom en Yvo van der Vat.

De onderwerpen en gasten van deze avond waren:
DOOR OPEN FEEST. DOOR OPEN bestaat volgende week 1 jaar en dat moet gevierd worden!. FREEGAN KITCHEN vertrekt uit DOOR. Die organisatie moet de komende jaren zijn eigen broek gaan op houden en gaat zijn activiteiten uitbreiden om inkomsten te verwerven. Dit keer was DOOR zelf aan het woord bij monde van Gerard Laurens en Kees Dijkman. Grappig item was dat de formatie Silent War afgelopen jaar in DOOR speelde en een paar dagen later in De Wereld draait DOOR (goed zo wereld!) De band noemde in de TV uitzending DOOR als “place to be” waar de sfeer erg goed is. Op 3 juni zijn ze weer in DOOR. Zie http://www.doordordrecht.nl/agenda 

FACE IN THE CROWD is een vijfkoppige formatie met swingende akoestische covers van neo-soul en r&b songs, hip repertoire. De Inspiratie ligt in soul, r&b, funk en ook gospel (beetje als Ladies of Soul). De band bestaat uit: Debora Kojongian (zang), Gaby de Kruif (zang), Rachel Langenberg (zang), Frans Manuputty (bas), Tom Punt (gitaar). Debora, Gaby en Rachel zingen al langer samen in diverse bands. Hun samenzang is sterk, maar ook individueel zijn ze top. Face in the Crowd is door Deborah opzet en bestaat nog maar kort, maar de muziek was van grote klasse.


Gast: Tom Punt, Debora Kojongian.

FLUISTER startte in 2008 en dankt haar roots aan het Urban Explorers Festival dat twee jaar eerder begon. Fluister is een initiatief voor intense luistermuziek; ambient, experimenteel, neo-klassiek, soundscapes en singer-songwriters. Zie http://www.fluister.org/upcoming-events/

Gast: Wilbertjan Vlot.

Vind ons op Facebook:via cultura – over en uit! Cultureel radioprogramma Via Cultura is te ontvangen op frequentie 105.0 Mhz in de ether, of via http://www.rtvpapendrecht.nl/radio-player-popup

Voor Jou Uitgezocht